Wątróbka siekana |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 4.00 Składniki: - 60 dkg wątróbki
- 15 dkg cebuli
- 0.15 l oleju słonecznikowego
- sól
- pieprz do smaku
|
Opis przygotowania: Wątróbkę (wołową lub cielęcą) "opalić" żywym ogniem (upiec na ruszcie). Kuchnia żydowska nie dopuszcza bowiem smażenia lub gotowania wątroby. "Opaloną" wątrobę posiekać w drobną kostkę, dodać równie drobno pokrojoną surową cebulę, olej słonecznikowy oraz sól i pieprz do smaku, wszystko dokładnie wymieszać. |
|
Region: Kuchnia żydowska |
|
Przepis czytano już 10239 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |