|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Wątróbka zapiekana w bułeczkach |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 35 dag wątróbek drobiowych
- 6 plasterków żółtego sera, 1 cebula
- 1 strąk czerwonej papryki
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- 6 kajzerek
- masło do smarowania
- 2 łyżki oleju do smażenia
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Wątróbki opłukać, oczyścić, pokroić w paski i osuszyć.
Obraną cebulę i paprykę pokroić w półpierścienie. Na rozgrzanym oleju lekko podsmażyć wątróbkę. Dodać cebulę, paprykę, jeszcze chwilę smażyć, wsypać majeranek, doprawić pieprzem i solą.
Z kajzerek ściąć wierzch, wybrać miąższ, ścianki posmarować masłem. napełnić bułeczki wątróbką z warzywami, przykryć plasterkiem sera.
Zapiekać w gorącym (180 stopni C. w piekarniku, aż bułeczki będą złote, a ser się rozpuści. |
|
Opis / Uwagi: Pyszna zapiekanka, którą robię od 2006 roku, gdy przepis pojawił się w Poradniku domowym |
| |
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 5587 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|