przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wątróbki drobiowe z winogronami cioci Oli

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 4 porcje
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 500 g wątróbek drobiowych
- 250 g winogron
- 100 g słoniny
- 2 łyżki tłuszczu
- 2 łyżki mąki
- sól
- pieprz
- 2 łyżki wody
- 1/2 szklanki białego wina lub soku z winogron
- gałązka tymianku

Opis przygotowania:
Wątróbki umyć, osuszyć.
Winogrona umyć, oczyścić z pestek.
Słoninę pokroić w paski, podsmażyć na tłuszczu.
Mąkę wymieszać ze szczyptą soli i pieprzu, obtoczyć wątróbki, dodać do słoniny, obsmażyć.
Zdjąć z patelni.
Do tłuszczu ze smażenia dodać wodę, wino i tymianek, podgrzać.
Wrzucić winogrona, podgrzewać mieszając. Dołożyć wątróbki, doprowadzić do wrzenia.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4145 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin