przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wafle

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1/2 kg maki
- 4 łyżki cukru
- 25 dag masła
- 6 jaj
- 1/2 l mleka
- 1 paczka proszku do pieczenia
- 1 paczka cukru waniliowego
- otarta skórka z 1 cytryny
- 1 olejek rumowy

Opis przygotowania:
Utrzeć masło na pianę, dodawać ciągle mieszając - cukier, jaja, mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko. Domieszać otartą skórkę z cytryny, cukier waniliowy, olejek i ubijać ciasto aż do wystąpienia bąbli. Piec natychmiast w rozgrzanej formie do wafli, którą po dwóch pieczeniach trzeba smarować woskiem lub sklarowanym masłem.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 4497 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin