przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Wątróbka siekana

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 4.00
Składniki:
- 60 dkg wątróbki
- 15 dkg cebuli
- 0.15 l oleju słonecznikowego
- sól
- pieprz do smaku

Opis przygotowania:
Wątróbkę (wołową lub cielęcą) "opalić" żywym ogniem (upiec na ruszcie). Kuchnia żydowska nie dopuszcza bowiem smażenia lub gotowania wątroby. "Opaloną" wątrobę posiekać w drobną kostkę, dodać równie drobno pokrojoną surową cebulę, olej słonecznikowy oraz sól i pieprz do smaku, wszystko dokładnie wymieszać.
Region:  Kuchnia żydowska
Przepis czytano już 7108 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin