przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Wątróbka siekana

Poziom: atwy
Gosw: 4
Ocena: 4.00
Skadniki:
- 60 dkg wątróbki
- 15 dkg cebuli
- 0.15 l oleju słonecznikowego
- sól
- pieprz do smaku

Opis przygotowania:
Wątróbkę (wołową lub cielęcą) "opalić" żywym ogniem (upiec na ruszcie). Kuchnia żydowska nie dopuszcza bowiem smażenia lub gotowania wątroby. "Opaloną" wątrobę posiekać w drobną kostkę, dodać równie drobno pokrojoną surową cebulę, olej słonecznikowy oraz sól i pieprz do smaku, wszystko dokładnie wymieszać.
Region:  Kuchnia ydowska
Przepis czytano ju 7731 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin