przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wątróbka zapiekana w bułeczkach

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 35 dag wątróbek drobiowych
- 6 plasterków żółtego sera, 1 cebula
- 1 strąk czerwonej papryki
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- 6 kajzerek
- masło do smarowania
- 2 łyżki oleju do smażenia
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Wątróbki opłukać, oczyścić, pokroić w paski i osuszyć.
Obraną cebulę i paprykę pokroić w półpierścienie. Na rozgrzanym oleju lekko podsmażyć wątróbkę. Dodać cebulę, paprykę, jeszcze chwilę smażyć, wsypać majeranek, doprawić pieprzem i solą.
Z kajzerek ściąć wierzch, wybrać miąższ, ścianki posmarować masłem. napełnić bułeczki wątróbką z warzywami, przykryć plasterkiem sera.
Zapiekać w gorącym (180 stopni C. w piekarniku, aż bułeczki będą złote, a ser się rozpuści.
Opis / Uwagi:
Pyszna zapiekanka, którą robię od 2006 roku, gdy przepis pojawił się w Poradniku domowym
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 5189 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin