przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wenus


Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 4.67
Składniki:
Biszkopt:
- 4 jaja
- 4 łyżki cukru
- 4 łyżki mąki
Masa:
- 500 ml śmietany 30% (Kremówka)
- 1 śnieżka
- 1/2 kg sera twarogowego
- 2 galaretki cytrynowe
- 2 łyżki cukru

kokos prażony:
- 10 dag kokosu
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka masła

Opis przygotowania:
1. Upiec biszkopt z 4 jaj.
2. 2 galaretki ugotować w 1/2 l wody. Tężejącą zmiksować z serem, dodając 2 łyżki cukru. Śmietanę ubić ze śnieżką. Dodać do sera i wszystko delikatnie wymieszać.
3. Na upieczony zimny biszkopt wyłożyć powstałą masę.
4. Kokos, cukier uprażyć na maśle na złoty kolor.
5.Wierch ciasta posypać ostudzonym prażonym kokosem.
6. Ciasto włożyć do lodówki.
Smacznego
Przepis został dodany przez:  anka1988
Przepis czytano już 7050 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin