Wieprzowina i Kurczak Po Chińsku |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: SKŁADNIKI :
300 g piersi z kurczaka, pokrojonej na drobne kawałki
350 g wieprzowiny, pokrojonej na cienkie paski
15 pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
1 czerwona papryka, pokrojona w paski
60 ml sosu z ostryg
2 łyżki jasnego sosu sojowego
1 średnia cebula, pokrojona w kostkę
2 łyżki oleju roślinnego
1 łyżeczka mąki kukurydzianej
1 łyżka wody
|
Opis przygotowania: SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
1. Na początku w woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego. Następnie wrzucamy kurczaka oraz wieprzowinę, smażymy mieszając ok. 2min.
2. Po 2 min dodajemy 15 pieczarek, czerwoną paprykę oraz średnia cebulę. Całość smażymy do czasu, aż warzywa będą miękkie.
3. Po 3 min. dodajemy 2 łyżki jasnego sosu sojowego oraz 60 ml sosu z ostryg. Całość dusimy przez ok. 2 min. cały czas mieszając.
4. W międzyczasie mieszamy 1 łyżeczkę mąki kukurydzianej z jedną łyżką wody. Rozpuszczoną mąkę dodajemy do woka, po czym mieszamy. Po minucie smażenia, danie jest gotowe. |
|
Opis / Uwagi: Własnego autorstwa przepis video:
http://www.youtube.com/watch?v=8cCKpagAzbU
Zapraszam i życzę smacznego. |
|
Region: Kuchnia chińska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: proorient |
Przepis czytano już 4623 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |