Wieprzowina na słodko-kwaśno |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - 40 dag schabu
- 2 czerwone papryki
- 4 plastry ananasa z puszki
- 3 - 4 suszone grzyby mun
- 2 marchewki
- 1 por
- 2 cebule dymki
Dodatki:
- sos sojowy
- keczup
- mąka ziemniaczana
- natka zielonej pietruszki
- ocet winny
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Grzyby zalać przegotowaną wodą, odstawić na 20 minut.
Mięso i paprykę pokroić w paski.
Marchew obrać i pokroić w słupki. por i dymkę pokroić na talarki. Na patelni rozgrzać olej, włożyć mięso i obsmażyć ze wszystkich stron.
Dodać warzywa i smażyć 5 minut.
Dodać 3 łyżki keczupu, łyżkę octu, doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem.
Plastry ananasa pokroić na mniejsze kawałki. Grzyby pokroić w cienkie paski. Do mięsa z warzywami włożyć ananasa i grzyby. Łyżeczkę mąki ziemniaczanej wymieszać z kilkoma łyżkami zalewy z ananasa, walc na patelnię i mieszając zagotować. Gotować jeszcze przez 5 minut. Posypać natką. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 4498 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |