przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wiosenna surówka z kapusty cukrowej

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 50 dkg kapusty
- 1 pęczek dymki lub młodej cebuli
- 1 pęczek naci pietruszki
- 1 jabłko
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka musztardy
- sok z cytryny
- sól
- cukier
- pieprz
- 4 łyżki oleju sojowego

Opis przygotowania:
Kapustę oczyścić z nadpsutych liści, umyć, osączyć. Olej sojowy lub oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i musztardą, posolić, dodać trochę cukru. Kapustę drobno poszatkować, mieszając od razu z przygotowaną zaprawą. Natkę pietruszki i zieloną cebulę dokładnie umyć, drobno posiekać i wraz z pokrajanym jabłkiem dodać do surówki. Przyprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem. Wyłożyć na salaterkę, ozdobić cząstkami pomidora. Podawać jako dodatek do potraw, bezpośrednio po przyrządzeniu.
Przepis czytano już 5179 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin