przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wiosenna ze szparagami

Poziom: b. łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 4-6
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
- 1/2 pęczka młodej marchewki
- 1 pęczek rzodkiewki
- 25 dag młodych zielonych szparagów
- 20 dag selera naciowego
- 10 dag strączków groszku
- liście sałaty
- 3 łyżki octu winnego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki śmietany
- 1/2 łyżeczki musztardy
- odrobina cukru
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Marchewki umyj i obierz, szparagom odetnij końcówki, seler pokrój. Warzywa gotuj wraz z groszkiem w osolonej wodzie 5-6 minut potem przelej zimną wodą i odsącz.
Rzodkiewki pokrój, sałatę porwij.
Składniki wymieszaj w salaterce.
Ocet wymieszaj z sokiem z cytryny, śmietaną i musztardą, dopraw cukrem, solą, pieprzem, wymieszaj i skrop warzywa. Podawaj od razu.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  agnieszkakarlik
Przepis czytano już 4302 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a agnieszkakarlik














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin