przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zając w winie

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Comber i udka z 1 zająca
15 dag boczku wędzonego
3 duże cebule
2 łyżki tartej bułki
1 łyżeczka papryki
1 szklanka czerwonego wytrawnego wina; sól do smaku 1 szklanka wody
Zalewa:
1 szklanka 6-procentowego octu
2 szklanki wody
2 duże cebule
1 listek laurowy
7 ziaren pieprzu
7 ziaren ziela angielskiego
7 ziaren jałowca.

Opis przygotowania:
Przygotować zalewę. zagotować wodę z oczyszczoną i pokrojoną cebulą oraz z przyprawami, a gdy ostygnie, połączyć z octem. Do tej zalewy włożyć na 2-4 dni comber i udka zająca, trzymać w chłodnym miejscu. Wyjęte mięso umyć i porąbać na kawałki. Każdy kawałek posolić, posypać dookoła tartą bułką wymieszaną z papryką, obłożyć posiekaną cebulą i owinąć w plasterki boczku (można poobwiązywać nitką). Ułożyć w szybkowarze, wlać wino oraz po pół szklanki wody i zalewy. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 55 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Przepis czytano już 5492 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin