|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Zalewajka |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 4.00 Składniki: Dwa litry wody,
0,5 kg ziemniaków,
5 dkg słoniny,
cebula,
3 ząbki czosnku,
pól litra żuru,
majeranek pieprz sól,
składniki do kiszenia żuru:
10 dkg mąki żytniej,
pół litra wody letniej,
mąkę wymieszać z wodą wlać do kamiennego garnka,
dodać dużo czosnku,
niech postoi trzy dni.
|
Opis przygotowania: Ziemniaki i czosnek drobno pokroić ugotować, dodać żur do smaku przyprawy, okrasić stopioną słoniną przesmażoną z cebulką, posypać majerankiem, doprawić do smaku. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 5968 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|