Zdrowy smak natury: Sycący Krem z batatów i pieczonej papryki z pastą z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami i bazylią |
|
Poziom: łatwy Czas: 40 min. Porcji: 4 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: Składniki dla 4 osób
850 g czerwonej papryki (ok. 4-5 sztuk)
1 duży batat lub 2 małe (200 g)
1 łyżeczka octu balsamicznego
2 opakowania pasty z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well
sól
300 ml przegotowanej wody
|
Opis przygotowania: Przygotowanie
Papryki myjemy, rozcinamy na połówki, usuwamy gniazda nasienne, układamy na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy około 20 minut w temperaturze 220 st. C. Wyjmujemy i za pomocą noża szybko zdejmujemy oddzielające się skórki. Bataty gotujemy do miękkości, a następnie obieramy ze skórki. Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy pastę oraz ocet balsamiczny. Wszystko blendujemy na jednolitą masę i doprawiamy solą.
Podajemy ze świeżym pieczywem. Gotowe! Wszystkiego Smacznego!
Well-well.eu |
|
Opis / Uwagi: rem jest smakowitą propozycją zarówno dla miłośników tradycyjnej kuchni, jak i wegetarian oraz wegan. |
|
|
Przepis został dodany przez: mniam |
Przepis czytano już 2364 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |