przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zielony sos

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 4 jaja na twardo
- 1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany
- 1/2 cytryny
- 1 pęczek koperku
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 pęczek rzeżuchy
- 1 łyżeczka tartego chrzanu
- szczypta cukru
- sól

Opis przygotowania:
Z ugotowanych na twardo jaj wyjąć żółtka, przetrzeć je przez sitko i utrzeć z sokiem z cytryny na jednolitą masę.
Dodać sól i cukier, rozprowadzić śmietaną. Wymieszać z drobno posiekanym szczypiorkiem, koperkiem i rzeżuchą, dodać drobno posiekane białka.
Wstawić na 1 - 2 godziny do lodówki.
Podawać do jaj na twardo, wędlin i pieczeni na zimno.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 5029 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin