Ziemniaki nadziewane |
|
Poziom: łatwy Czas: 90 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 8 dużych ziemniaków
farsz:
a) 15 dag startego żółtego sera
2 łyżki jogurtu/ śmietany
b) łyżka oliwy ze szczyptą bazylii
i przysmażonym pomidorem
c) plasterek pokrojonej wędliny
1 łyżeczka musztardy
d) twaróg
zioła
sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Ziemniaki wyszorować, osuszyć, owinać każdy w folię i piec ok. 1 h. Przeciąć na krzyż, do nacięcia włożyć wybrane nadzienie. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 6237 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |