przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa cebulowa


Poziom: łatwy
Czas: 90 min.
Porcji: 8-10 porcji
Głosów: 7
Ocena: 4.57
Składniki:
- 2 kg cebuli
- 4 jaja
- 30 dag chudego wędzonego boczku
- 25 dag żółtego sera
- przyprawa typu vegeta
- pieprz

Opis przygotowania:
Cebulę pokroić w plastry. Zalać niewielką ilością wody, dodać vegetę i gotować do miękkości. Ostudzić, zmiksować. Jaja ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę.
Ser pokroić w drobną kostkę. Boczek pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na patelni do uzyskania chrupiących skwarków. Zmiksowany wywar mocno podgrzać, dodać pieprz w dużej ilości (zupa powinna być ostra), ser, jaja i skwarki.
Można dodać grzanki
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 6843 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 3)



Dodał/a blumenfeld





pycha
Dodał/a ~gościu dnia 2007-04-24 21:35:40

:)

Syta i bardzo dobra
Dodał/a blumenfeld dnia 2007-04-21 19:06:10

Zupa jest pyszna i bardzo syta. Z połowy składników najedzą się spokojnie 4 osoby. Polecam dodanie grzanek.

Pyszności
Dodał/a kucharz dnia 2007-04-21 19:04:48

Dzisiaj gotowałem :) Żona zachwycona :))) Naprawdę pyszne.











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin