Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 60 min. Porcji: 6 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - Kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim Gzella 300 g
- wieprzowina Gzella 400 g
- fasola 1 szklanka
- kasza jęczmienna 1 szklanka
- cebula 1 szt.
- czosnek 2-3 ząbki
- włoszczyzna z kapustą 1 porcja
- liść laurowy 2 szt.
- ziele angielskie kilka ziarenek
- sól, pieprz do smaku
- utłuczone ziarna jałowca 1 łyżka
- majeranek
|
Opis przygotowania: Umytą fasolę zalewamy 2 litrami przegotowanej wody i zostawiamy na noc. Następnego dnia dodajemy pokrojone w grubą kostkę mięso, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i utłoczone ziarna jałowca. Wszystko razem gotujemy.
Kaszę myjemy, odsączamy i wsypujemy do wrzącej zupy. Zmniejszamy ogień i gotujemy około 30-40 minut. Obraną i umytą włoszczyznę drobno kroimy, cebulę przypiekamy, dodajemy do zupy razem z pokrojoną w plasterki Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim. Gotujemy kilkanaście minut. Gdy wszystkie składniki są miękkie, zupę doprawiamy majerankiem i czosnkiem z solą.
Smacznego! |
|
Opis / Uwagi: Tradycyjna kuchnia Warmii i Mazur - po więcej zapraszamy na www.smakiregionu.pl |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: redakcja |
Przepis czytano już 2826 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |