przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim


Poziom: b. łatwy
Czas: 60 min.
Porcji: 6
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- Kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim Gzella 300 g
- wieprzowina Gzella 400 g
- fasola 1 szklanka
- kasza jęczmienna 1 szklanka
- cebula 1 szt.
- czosnek 2-3 ząbki
- włoszczyzna z kapustą 1 porcja
- liść laurowy 2 szt.
- ziele angielskie kilka ziarenek
- sól, pieprz do smaku
- utłuczone ziarna jałowca 1 łyżka
- majeranek

Opis przygotowania:
Umytą fasolę zalewamy 2 litrami przegotowanej wody i zostawiamy na noc. Następnego dnia dodajemy pokrojone w grubą kostkę mięso, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i utłoczone ziarna jałowca. Wszystko razem gotujemy.

Kaszę myjemy, odsączamy i wsypujemy do wrzącej zupy. Zmniejszamy ogień i gotujemy około 30-40 minut. Obraną i umytą włoszczyznę drobno kroimy, cebulę przypiekamy, dodajemy do zupy razem z pokrojoną w plasterki Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim. Gotujemy kilkanaście minut. Gdy wszystkie składniki są miękkie, zupę doprawiamy majerankiem i czosnkiem z solą.

Smacznego!
Opis / Uwagi:
Tradycyjna kuchnia Warmii i Mazur - po więcej zapraszamy na www.smakiregionu.pl
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  redakcja
Przepis czytano już 2826 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin