przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa gulaszowa


Poziom: trudny
Czas: 90 min.
Porcji: 6
Głosów: 5
Ocena: 2.40
Składniki:
- 30 dag wołowiny
- 30 dag wieprzowiny
- 60 dag ziemniaków
- 5 dag zacierek
- 2 cebule
- 5 ząbków czosnku
- 3 pomidory
- 2 papryki
- 2 marchewki
- 5 dag selera
- 10 białych części pora
- 2 ostre papryczki
- 2 kostki rosołowe
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 4 liście laurowe
- 4 ziarna pieprzu
- 2 łyżki jarzynki
- 1 łyżka słodkiej papryki
- majeranek
- 1 pietruszka

Opis przygotowania:
Marchew, seler, pietruszkę, por zalewam 8 szklankami rosołu z kostki i gotuje 30min. Pod koniec gotowania dodaje ostre papryczki, liście, laurowe, ziele angielskie, pieprz i jarzynkę. Wołowinę i oddzielnie wieprzowinę kroję w kostkę. Wołowinę podsmażyć na oleju na brązowy kolor. Wkładam do garnka zalewam częścią wywaru i gotuje 30 min. Oddzielnie podsmażam wieprzowinę dodaje obrane i posiekane cebule wraz z czosnkiem. Do podrumienionej wieprzowiny wsypuje kopiastą łyżkę słodkiej papryki (jako zasmażkę). Dodaje pokrojone w paski papryki, chwile duszę i dodaję pomidory i duszę całość 30 min.
Jarzynowy wywar przecedzam do garnka z wołowiną, dodaję wywar wieprzowy wkładam pokrojone w kostkę ziemniaki, zacierki, majeranek, jarzynkę i gotuje 20 min.
Zupa powinna być gęsta ! SMACZNEGO
Opis / Uwagi:
można dodać groszek!
Region:  Kuchnia węgierska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  agnieszkakarlik
Przepis czytano już 7079 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin