Zupa kalafiorowa z kurczakiem |
|
Poziom: łatwy Czas: 40 min. Porcji: 4 Głosów: 2 Ocena: 1.00 Składniki: - kalafior średniej wielkości
- upieczona pierś z kurczaka, obrana ze skóry i kostek
- 6 szklanek rosołu z drobiu (może być z koncentratu)
- duży pomidor
- szklanka śmietany
- sól
- przyprawa do zup
- zielenina
|
Opis przygotowania: Kalafior moczymy w wodzie z solą (aby wypłynęły muszki), dzielimy na różyczki, przekładamy do dotującego się rosołu. Po 3 min dodajemy drobno pokrojone mięso z kurczaka i obrany ze skórki, pozbawiony pestek, pokrojony w kostkę pomidor. Gotujemy ok. 15 min - kalafior powinien być miękki, ale nierozgotowany. Na koniec przyprawiamy do smaku. Po zdjęciu z ognia łączymy z dobrze roztrzepaną śmietaną i dodajemy zieleninę. |
|
Opis / Uwagi: średniokaloryczne, średniodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
|
|
Przepis czytano już 7152 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |