przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa koperkowa

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Porcji: 4
Głosów: 3
Ocena: 3.00
Składniki:
- pierś kurczaka
- 2 skrzydełka
- pęczek koperku
- 2 marchewki
- łyżka warzywka
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki śmietany
- płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
- sól, pieprz

Opis przygotowania:
Litr wody zagotować z dodatkiem warzywka. Do wrzątku wkładamy pierś i skrzydełka, potartą marchewkę, gotujemy bez przykrycia, aż mięso będzie miękkie.
Gdy zbyt dużo wody wyparuje, uzupełniamy wrzątkiem. Miękkie mięso wykładamy na deskę. Obrane z kostek, pozbawione skóry drobno kroimy, dodajemy do rosołu, doprawiamy i zagotowujemy. Dodajemy rozprowadzoną w mleku mąkę ziemniaczaną, zagotowujemy jeszcze raz i trzymamy parę minut zanim zdejmiemy z ognia. Następnie dodajemy koperek i spienioną śmietanę.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  intruz
Przepis czytano już 5234 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)






hmm2
Dodał/a tomblich dnia 2010-10-27 09:20:42

ale to mleko i śmietana nw po co

hmm
Dodał/a tomblich dnia 2010-10-27 09:19:39

Zupa nawet dobra pzdr











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin