| Zupa koperkowa | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 60 min.
 Porcji: 4
 Głosów: 3Ocena: 3.00
- pierś kurczaka
 - 2 skrzydełka
 - pęczek koperku
 - 2 marchewki
 - łyżka warzywka
 - 1/2 szklanki mleka
 - 1/2 szklanki śmietany
 - płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
 - sól, pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Litr wody zagotować z dodatkiem warzywka. Do wrzątku wkładamy pierś i skrzydełka, potartą marchewkę, gotujemy bez przykrycia, aż mięso będzie miękkie.
 Gdy zbyt dużo wody wyparuje, uzupełniamy wrzątkiem. Miękkie mięso wykładamy na deskę. Obrane z kostek, pozbawione skóry drobno kroimy, dodajemy do rosołu, doprawiamy i zagotowujemy. Dodajemy rozprowadzoną w mleku mąkę ziemniaczaną, zagotowujemy jeszcze raz i trzymamy parę minut zanim zdejmiemy z ognia. Następnie dodajemy koperek i spienioną śmietanę.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  intruz | 
	| Przepis czytano już 6019 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 2) |