Zupa krem z ciecierzycy marki Halina z chipsami bekonowymi |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: " 1 szklanka ciecierzycy marki Halina
" 2 średnie pietruszki
" 1/5 selera (dużego)
" por (część biała)
" 1 mleczko kokosowe
" 23 ziemniaki
" 1 opakowanie boczku (opcjonalnie)
" 2 1/2 łyżki oleju
" 11,3 litra bulionu warzywnego
" kumin (mielony)
" sezam czarny
" sól, pieprz
" natka pietruszki
|
Opis przygotowania: Wykonanie:
1. Ciecierzycę marki Halina umyj, zalej wodą i zostaw przez noc do napęcznienia.
2. Ciecierzycę ugotuj wg zaleceń producenta - nie odcedzaj wody, przyda się do zupy.
3. Warzywa obierz, umyj i pokrój w kostkę.
4. Patelnię lub garnek o grubym dnie rozgrzej, dodaj olej oraz warzywa. Całość smaż 57 minut często mieszając.
5. Dodaj do warzyw ciecierzycę (z wodą), kumin (wg. preferencji). Całość gotuj 5 minut. Dolej do warzyw mleczko kokosowe i gotuj następne 2 minuty. Po tym czasie całość zmiksuj, dodaj tyle bulionu, aby uzyskać odpowiadającą gęstość zupy. Dopraw do smaku.
6. Boczek zgrilluj, potnij na mniejsze kawałki. Przelej zupę do misek i podawaj z chipsami z boczku, czarnym sezamem oraz natką pietruszki.
Smacznego!
Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu |
|
Region: Pozostałe |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 2448 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |