Zupa rybna |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - ok. 1,5 kg. karpia (w dzwonkach plus głowa)
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- ćwiartka selera
- por
- 3 cebule
- listek laurowy
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- cukier
- sól i pieprz
|
Opis przygotowania: Warzywa oczyścić, umyć i zalać 2 l. wrzątku, posolić, dodać cebule i głowę. Gotować ok. 20 min. Następnie włożyć do wywaru porcje ryby, listek laurowy, doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru. Gotować na bardzo małym ogniu 20-30 min.
Natkę umyć i drobno posiekać. Zupę przecedzić przez gęste sito i posypać natką pietruszki. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis czytano już 9440 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |