| Zupa rybna | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 2Ocena: 3.00
- ok. 1,5 kg. karpia (w dzwonkach plus głowa)
 - 2 marchewki
 - 1 pietruszka
 - ćwiartka selera
 - por
 - 3 cebule
 - listek laurowy
 - 1/2 pęczka natki pietruszki
 - cukier
 - sól i pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Warzywa oczyścić, umyć i zalać 2 l. wrzątku, posolić, dodać cebule i głowę. Gotować ok. 20 min. Następnie włożyć do wywaru porcje ryby, listek laurowy, doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru. Gotować na bardzo małym ogniu 20-30 min.
 Natkę umyć i drobno posiekać. Zupę przecedzić przez gęste sito i posypać natką pietruszki.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 10239 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |