przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Zupa rybna

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- ok. 1,5 kg. karpia (w dzwonkach plus głowa)
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- ćwiartka selera
- por
- 3 cebule
- listek laurowy
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- cukier
- sól i pieprz

Opis przygotowania:
Warzywa oczyścić, umyć i zalać 2 l. wrzątku, posolić, dodać cebule i głowę. Gotować ok. 20 min. Następnie włożyć do wywaru porcje ryby, listek laurowy, doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru. Gotować na bardzo małym ogniu 20-30 min.
Natkę umyć i drobno posiekać. Zupę przecedzić przez gęste sito i posypać natką pietruszki.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 6990 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin