Zupa serowa | 
	 | 
		Poziom: b. łatwy Czas: 30 min. Porcji: 6 Głosów: 9 Ocena: 4.55  Składniki: - 6 serków topionych w kostkach (bloczki) 
- 2 kostki rosołowe - warzywne 
- 2 pory 
- 3 marchwie 
- 1/2 l śmietany 
- 2 łyżki mąki
 
  | 
	Opis przygotowania: Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach a pory pokroić w talarki. Warzywa podsmażyć na maśle. Kostki rosołowe zagotować w dwóch litrach wody i wrzucić do tego podsmażone warzywa. 
Serki zmiksować ze śmietaną i mąką. Dodać trochę wywaru do serków, aż masa zrobi się rzadka i wlać ją powoli do reszty wywaru. 
Przyprawiać wyłącznie maggi. Można posypać zieloną pietruszką. 
Smacznego! | 
	 | 
	Opis / Uwagi: Łatwo można przypalić trzeba ciągle mieszać | 
		 | 
| Region:  Pozostałe | 
	 | 
	| Przepis został dodany przez:  nynuch | 
	| Przepis czytano już 7449 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |