| Zupa szpinakowa | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  b. łatwyCzas:  30 min.Porcji:  4Głosów: 1Ocena: 5.00
- 1 opakowanie szpinaku świeżego lub mrożonego
 - 2 marchewki
 - 1 zabek czosnku
 - 1 kostka rosołowa
 - 3 łyżki słodkiej śmietany 30%
 - 4 jajka
 - kawałeczek surowego boczku
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Przygotować wywar. Zagotować litr osolonej wody z kostką rosołową oraz pokrojoną w plasterki marchewką.
 Ugotować jajka na twardo.
 Boczek pokroić w drobniutkie kosteczki i usmażyć na patelni.
 Szpinak podsmażyć na patelni razem z drobno posiekanym czosnkiem - lekko posolić i wrzucić do gotowego wywaru.
 Wszystko zmiksować aby powstala kremowa konsystencja, dodać śmietanę i dokładnie wymieszać.
 Jajko kroimy w talerzu na mniejsze kawałki i zalewamy zupą po czym posypujemy usmażonym wcześniej boczkiem.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  aska1 | 
	| Przepis czytano już 6987 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |