Zupa szybka z brokułów |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 10 min. Porcji: 3 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 pęczek brokułów ( około 1/2kg)
- 2 kostka rosołowa
- 100 g żółtego sera
- natka zielonej pietruszki
|
Opis przygotowania: Brokuły opłukać w zimnej wodzie i podzielić na małe cząstki (niektórzy nazywają różyczki). Zagotować 1 litr wody i włożyć brokuły oraz 2 kostki rosołowe (z przepisu 1 kostka na 1/2 litra wody), Gotować około 5 minut. Włożyć żółty ser i gotować jeszcze około 1 minuty aby ser się rozpuścił. Wlać na talerz i posypać drobno posiekana pietruszka. |
|
Opis / Uwagi: Brokuły gotujemy krótko aby nie zmieniły koloru na zbyt jasny, bo wówczas są rozgotowane i tracą swoje właściwości odżywcze i smakowe. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: jureczek |
Przepis czytano już 5380 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |