przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa szybka z brokułów

Poziom: b. łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: 3
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 pęczek brokułów ( około 1/2kg)
- 2 kostka rosołowa
- 100 g żółtego sera
- natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:
Brokuły opłukać w zimnej wodzie i podzielić na małe cząstki (niektórzy nazywają różyczki). Zagotować 1 litr wody i włożyć brokuły oraz 2 kostki rosołowe (z przepisu 1 kostka na 1/2 litra wody), Gotować około 5 minut. Włożyć żółty ser i gotować jeszcze około 1 minuty aby ser się rozpuścił. Wlać na talerz i posypać drobno posiekana pietruszka.
Opis / Uwagi:
Brokuły gotujemy krótko aby nie zmieniły koloru na zbyt jasny, bo wówczas są rozgotowane i tracą swoje właściwości odżywcze i smakowe.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  jureczek
Przepis czytano już 5103 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin