przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa wiśniowa

Poziom: b. łatwy
Głosów: 4
Ocena: 3.00
Składniki:
- 1,5 kg wiśni
- kilka goździków
- kawałek cynamonu
- 15 dkg cukru
- łyżka mąki
- 0,25 l śmietany

Opis przygotowania:
Dojrzałe, obrane z ogonków wiśnie z pestkami zalać wodą, włożyć kawałek cynamonu, goździki, zagotować parę razy. Przefasować przez durszlak, dosypać cukier. Zaprawić łyżką mąki rozbitej z wodą. Zagotować ponownie. Ostudzić i wydać na stół z grzankami. Można zaprawić kwaśną śmietaną.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 5514 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin