|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Zupa z brokuł |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 3.00
40 dkg brokuł,
 30 dkg warzyw mieszanych (pietruszka seler por),
 1 szkl. słodkiej śmietany,
 1 szkl. mleka,
 łyżka masła,
 1 żółtko,
 sól,
 cukier,
 koperek.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Warzywa mieszane umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać na kawałki i włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatklem młodego masła.
 Gotować pod przykrywką przez 10 - 20 min. Brokuły umyć, pokrajać i dodać do gotujących się warzyw. Gdy będą miękkie - nieco przestudzić, dodać mleko, przefasować przez sito. Śmietanę wymieszać z żółtkiem. Zupę podgrzać na blasze. Do gorącej wlać śmietanę i mieszać chwilę podgrzewając. Sprawdzić smak, rzyprawić odrobiną cukru i soli. Wsypač drobno posiekany koper. Wydać na stół w filiżankach z dodatkiem groszku i słonych paluszków.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia chińska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 6805 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |