|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Zupa z brokuł |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 3.00 Składniki: 40 dkg brokuł,
30 dkg warzyw mieszanych (pietruszka seler por),
1 szkl. słodkiej śmietany,
1 szkl. mleka,
łyżka masła,
1 żółtko,
sól,
cukier,
koperek.
|
Opis przygotowania: Warzywa mieszane umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać na kawałki i włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatklem młodego masła.
Gotować pod przykrywką przez 10 - 20 min. Brokuły umyć, pokrajać i dodać do gotujących się warzyw. Gdy będą miękkie - nieco przestudzić, dodać mleko, przefasować przez sito. Śmietanę wymieszać z żółtkiem. Zupę podgrzać na blasze. Do gorącej wlać śmietanę i mieszać chwilę podgrzewając. Sprawdzić smak, rzyprawić odrobiną cukru i soli. Wsypač drobno posiekany koper. Wydać na stół w filiżankach z dodatkiem groszku i słonych paluszków. |
|
Region: Kuchnia chińska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 6280 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|