przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa z brokuł

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 3.00
Składniki:
40 dkg brokuł,
30 dkg warzyw mieszanych (pietruszka seler por),
1 szkl. słodkiej śmietany,
1 szkl. mleka,
łyżka masła,
1 żółtko,
sól,
cukier,
koperek.

Opis przygotowania:
Warzywa mieszane umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać na kawałki i włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatklem młodego masła.
Gotować pod przykrywką przez 10 - 20 min. Brokuły umyć, pokrajać i dodać do gotujących się warzyw. Gdy będą miękkie - nieco przestudzić, dodać mleko, przefasować przez sito. Śmietanę wymieszać z żółtkiem. Zupę podgrzać na blasze. Do gorącej wlać śmietanę i mieszać chwilę podgrzewając. Sprawdzić smak, rzyprawić odrobiną cukru i soli. Wsypač drobno posiekany koper. Wydać na stół w filiżankach z dodatkiem groszku i słonych paluszków.
Region:  Kuchnia chińska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 6026 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin