Zupa z rekina |
|
Poziom: średni Czas: 50 min. Porcji: 5 Głosów: 1 Ocena: 3.00 Składniki: 2 filety z ryby morskiej
2 ziemniaki
cebula
marchewka
mały por
pietruszka
pomidor
1/2 wędzonej makreli
łyżka koncentratu pomidorowego
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz ziołowy
pieprz ziarnisty
słodka mielona papryka
sól morska
łyżka posiekanej natki pietruszki
|
Opis przygotowania: 1.Ziemniaki,marchewkę i pietruszkę obieramy,myjemy w kostkę.Cebulę obieramy i siekamy.Pora oczyszczamy,myjemy i kroimy w krążki.Warzywa zalewamy 2 litrami wody.Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.Gotujemy 20 minut.
2.Pomidory sparzamy,obieramy i kroimy w kostkę.Filety myjemy i kroimy w kawałki.Dodajemy do wywaru wraz z pomidorami i koncentratem.Solimy.Gotujemy 10 minut.
3.Z makreli usuwamy ości,wkładamy do zupy.Doprawiamy solą i posypujemy natką. |
|
Region: Pozostałe |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: natalina4 |
Przepis czytano już 4175 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |