przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa z rekina

Poziom: średni
Czas: 50 min.
Porcji: 5
Głosów: 1
Ocena: 3.00
Składniki:
2 filety z ryby morskiej
2 ziemniaki
cebula
marchewka
mały por
pietruszka
pomidor
1/2 wędzonej makreli
łyżka koncentratu pomidorowego
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz ziołowy
pieprz ziarnisty
słodka mielona papryka
sól morska
łyżka posiekanej natki pietruszki

Opis przygotowania:
1.Ziemniaki,marchewkę i pietruszkę obieramy,myjemy w kostkę.Cebulę obieramy i siekamy.Pora oczyszczamy,myjemy i kroimy w krążki.Warzywa zalewamy 2 litrami wody.Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.Gotujemy 20 minut.
2.Pomidory sparzamy,obieramy i kroimy w kostkę.Filety myjemy i kroimy w kawałki.Dodajemy do wywaru wraz z pomidorami i koncentratem.Solimy.Gotujemy 10 minut.
3.Z makreli usuwamy ości,wkładamy do zupy.Doprawiamy solą i posypujemy natką.
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 3916 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin