| Zupa ze świeżych ogórków | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 2Ocena: 5.00
- 1 duży świeży ogórek lub 2 małe
 - jogurt naturalny
 - ząbek czosnku
 - kostka bulionu rozpuszczona w 1 l wody oligoceńskiej
 - sok z połowy cytryny
 - otarta skórka cytrynowa
 - zioła (np. koper, szczypiorek, 2 listki mięty)
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Ogórek dokładnie umyć, pokroić w kostkę i zmiksować z bulionem, czosnkiem i jogurtem.
 Przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny, startą skórką, pokrojonymi drobno ziołami i ochłodzić.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Podawać w miseczce oszronionej lub obłożonej kostkami lodu i plastrami ogórka
Przepis pochodzi z roślinnej kuchni
 | 
		|  | 
| Sposób przygotowania:  Na zimno | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 6833 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |