Dodatek do ciast - marchew |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - marchew
|
Opis przygotowania: Skórkę pomarańczową czy cytrynową możemy zastąpić marchwią kandyzowaną w syropie cukrowym, aromatyzowaną esencją pomarańczową.
Zdrową jędrną marchew należy obrać, opłukać i w całości obgotować przez 10 minut w lekko osolonej wodzie. Wyjąć z wody, ostudzić i pokroić w paski lub drobną kostkę. Następnie smażyć tak jak jabłka i gruszki.
Po zakończeniu smażenia (na 3 dzień), po przestudzeniu dodać kilka kropli aromatu pomarańczowego. Marchew jeszcze gorącą wkładać do słoiczków, na wierzch położyć krążek pergaminu lub tomofanu umoczonego w spirytusie lub occie. Zakręcić słoiki i odstawić do przechowania. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 5192 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |