przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Dodatek do ciast - marchew

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- marchew

Opis przygotowania:
Skórkę pomarańczową czy cytrynową możemy zastąpić marchwią kandyzowaną w syropie cukrowym, aromatyzowaną esencją pomarańczową.
Zdrową jędrną marchew należy obrać, opłukać i w całości obgotować przez 10 minut w lekko osolonej wodzie. Wyjąć z wody, ostudzić i pokroić w paski lub drobną kostkę. Następnie smażyć tak jak jabłka i gruszki.
Po zakończeniu smażenia (na 3 dzień), po przestudzeniu dodać kilka kropli aromatu pomarańczowego. Marchew jeszcze gorącą wkładać do słoiczków, na wierzch położyć krążek pergaminu lub tomofanu umoczonego w spirytusie lub occie. Zakręcić słoiki i odstawić do przechowania.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 5193 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin