przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Dodatek do ciast - owoce w syropie cukrowym ( kandyzowane)

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 1.00
Składniki:
Na 1 kg owoców 1 kg cukru

Opis przygotowania:
Owoce i warzywa w syropie cukrowym (kandyzowane):
do wypieku keksów, serników, pierników, ciast drożdżowych, tortów, niezbędne są bakalie jak: figi, daktyle, rodzynki, migdały, skórka pomarańczowa, anżelika.
W warunkach domowych owoce w syropie sporządza się przez okres 3 dni, dodając każdego dnia po 30% cukru, co jest konieczne ze względu na powolny proces nasycania owoców cukrem.
Owoce w syropie wymagają dużej ilości cukru, ponieważ jest on głównym środkiem konserwującym
Opis / Uwagi:
Stosunek cukru do owoców powinien wynieść jak 1:1, tj na 1kg owoców dajemy 1 kg cukru
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 7954 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin