|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Dodatek do ciast - owoce w syropie cukrowym ( kandyzowane) |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 1.00 Składniki: Na 1 kg owoców 1 kg cukru
|
Opis przygotowania: Owoce i warzywa w syropie cukrowym (kandyzowane):
do wypieku keksów, serników, pierników, ciast drożdżowych, tortów, niezbędne są bakalie jak: figi, daktyle, rodzynki, migdały, skórka pomarańczowa, anżelika.
W warunkach domowych owoce w syropie sporządza się przez okres 3 dni, dodając każdego dnia po 30% cukru, co jest konieczne ze względu na powolny proces nasycania owoców cukrem.
Owoce w syropie wymagają dużej ilości cukru, ponieważ jest on głównym środkiem konserwującym |
|
Opis / Uwagi: Stosunek cukru do owoców powinien wynieść jak 1:1, tj na 1kg owoców dajemy 1 kg cukru |
| |
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 7954 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|