| Żurek ala'Sebastiano | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 60 min.
 Porcji: 4
 Głosów: 0Ocena: 0.00
- 1/2litra zakwasu (przepis w moich przepisach)
 - 1/2 kg białej kiełbasy
 - 40 dkg boczku
 - 1 kostka wieprzowa (wędzona)
 - 3 ząbki czosnku
 - 1 marchewka
 - 1 pietruszka
 - 3 łyżki stołowe kwaśnej śmietany
 - 4 jaja ugotowane na twardo
 - pieprz
 - majeranek
 - sól
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Do garnka wlej ok. 2l wody i gotuj na małym ogniu kostkę. Pokrojony w kostkę boczek podsmaż, dodaj posiekany czosnek, oraz dopraw pieprzem i majerankiem. Kiełbasę pokrój na 4cm słupki. Włoszczyznę obierz i zetrzyj na tarce (grubym oczku). Wlej zakwas, dodaj podsmażony boczek. Kiełbasę, warzywa gotuj ok 40 min. Zabiel śmietaną, przypraw. Jaja pokrój na ćwiartki, ułóż na talerzach, zalej żurkiem.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Mój przepis
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  sebaxavi | 
	| Przepis czytano już 5605 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |