Ananas pikantny smażony |
|
 Poziom: b. łatwy Czas: 10 min. Porcji: 4 Głosów: 4 Ocena: 3.50 Składniki: - 1 puszka ananasa w syropie (w plastrach)
- papryka mielona
- curry
- sos Tao-Tao
- pieprz mielony
- 3 łyżki mąki
- 4 łyżki oliwy
|
Opis przygotowania: Ananasa wyjąć z zalewy. Posypać przyprawami. Skropić sosem Tao-Tao. Oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać oliwę. Na tłuszcz kłaść plastry ananasa i smażyć po 2-3 minuty z każdej strony. |
|
Opis / Uwagi: Podawać jako dodatek do dań w stylu orientalnym . Smaczne. Proste. Szybkie. Tanie |
|
Region: Kuchnia tajska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: babciagramolka |
Przepis czytano już 10572 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |