przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Ananas pikantny smażony


Poziom: b. atwy
Czas: 10 min.
Porcji: 4
Gosw: 4
Ocena: 3.50
Skadniki:
- 1 puszka ananasa w syropie (w plastrach)
- papryka mielona
- curry
- sos Tao-Tao
- pieprz mielony
- 3 łyżki mąki
- 4 łyżki oliwy

Opis przygotowania:
Ananasa wyjąć z zalewy. Posypać przyprawami. Skropić sosem Tao-Tao. Oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać oliwę. Na tłuszcz kłaść plastry ananasa i smażyć po 2-3 minuty z każdej strony.
Opis / Uwagi:
Podawać jako dodatek do dań w stylu orientalnym . Smaczne. Proste. Szybkie. Tanie
Region:  Kuchnia tajska
Sposb przygotowania:  Smaone
Przepis zosta dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano ju 9235 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 1)






wymylone, wydumane, po co?
Doda/a chef7 dnia 2008-04-26 20:14:49

wybacz babciu ale piszesz dyrdymoy nie spotkaem przez ponad p roku pracujc jako kucharz w Tajlandii i uczc sie tam gotowania takich wymysw jak twoje, wybacz ale to wymysy, Tajowie uwielbiaj owoce ale nie tak przygotowane jak podajesz raczej owocw uywa sie do carvingu i je wiee, lub jako skadnik dania z woka.













strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin