przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Bakłażany w cieście

Poziom: redni
Gosw: 3
Ocena: 3.00
Skadniki:
3 bakłażany
olej do smażenia
sól
ciasto:
1 szkl. mąki
1 dag drożdży
1 białko
1 łyżka oleju
1/2 szkl. mleka

Opis przygotowania:
Bakłażany obrać ze skórki, pokroić na plastry o grubości 1 cm, posolić, ułożyć na sicie. Do mąki dodać olej, rozpuszczone w wodzie drożdże i ciepłe mleko w takiej ilości, by po wymieszaniu składników ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na godzinę. Białko ubić na sztywno, wymieszać z masą. Bakłażany zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać na gorąco.
Sposb przygotowania:  Smaone
Przepis czytano ju 7042 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin