przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Bakłażany w cieście

Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 3.00
Składniki:
3 bakłażany
olej do smażenia
sól
ciasto:
1 szkl. mąki
1 dag drożdży
1 białko
1 łyżka oleju
1/2 szkl. mleka

Opis przygotowania:
Bakłażany obrać ze skórki, pokroić na plastry o grubości 1 cm, posolić, ułożyć na sicie. Do mąki dodać olej, rozpuszczone w wodzie drożdże i ciepłe mleko w takiej ilości, by po wymieszaniu składników ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na godzinę. Białko ubić na sztywno, wymieszać z masą. Bakłażany zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać na gorąco.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 6921 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin