przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Barszcz wigilijny

Poziom: średni
Głosów: 5
Ocena: 3.00
Składniki:
1.5 l wywaru z warzyw,
250 ml wywaru z ryb (niekoniecznie),
0.5 kg buraków,
6 dkg cebuli, 2 dkg suszonych grzybów,
2-3 dkg masła,
koperek,
sól,
cukier,
czosnek i kwas z buraków do smaku.

Opis przygotowania:
Grzyby umyć, namoczyć i ugotować. Buraki umyć, oczyścić, opłukać, zalać wrzącą wodą, ugotować. Miękkie buraki wyjąć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wywar z warzyw połączyć z wywarem z ryb i grzybów, dodać buraki, chwilę pogotować. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, dodać do przecedzongo barszczu razem z posiekanymi grzybami, doprawić do smaku. Podawać z uszkami z grzybów.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 6512 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin