przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Biszkopt czekoladowy

Poziom: średni
Głosów: 10
Ocena: 3.79
Składniki:
4 duże jajka
125 g miałkiego cukru
100 g mąki
30 g kakao niesłodzonego
15 g stopionego masła

Opis przygotowania:
Wymieszać jajka z cukrem, ubijać na parze. Zdjąć z ognia i ubijać ok. 15 min., aż masa będzie lekka i puszysta. Przesiać mąkę z kakao i w porcjach dodawać do masy jajecznej. Z ostatnią porcją dodać masło. Wlać ciasto do wyłożonej pergaminem i wytłuszczonej masłem formy o średnicy 20 cm i piec w nagrzanym piekarniku ok. 35 min.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 10760 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






mi sie przepis nie sprawdzil
Dodał/a aisze dnia 2009-08-28 10:12:45

ubilam dokladnie jajka, po wystudzeniu powstal puszysty gesty krem - juz w tym momencie widac było, ze ta ilosc maki sie nie wkreci do jaj. Dodalam lyzke wody i te odrobine masla ale w dalszym ciągu masa mardzo, bardzo gęsta i już niestety nie puszysta. Dalej jednak brne ;-) Rozsmarowalam to jakos na blaszce i czekam ;-) jeszcze 10 minut ale nie wygląda to dobrze.












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin