Blok czekoladowy |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 4.50 Składniki: - 2 wafle tortowe
- 1 kostka margaryny-25 dag
- 25 dag mleka w proszku
- 3/4 szklanki cukru
- 4 łyżki kakao
- po 5 dag orzechów, rodzynek, migdały, mogą być pokruszone biszkopty
|
Opis przygotowania: Margarynę rozpuścić razem z cukrem, zestawić z ognia dodać mleko w proszku i kakao, utrzeć na gładką masę. Dodać namoczone i odsączone rodzynki pokrojone orzechy migdały i pokruszone biszkopty. Masę wyłożyć na wafel, przykryć drugim. Na wierzch położyć deskę do krojenia i obciążyć. Schłodzić - smacznego. Gdyby było zbyt gęste dodajemy trochę wody przegotowanej. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 5969 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |