przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Brukselka z wody


Poziom: atwy
Czas: 30 min.
Porcji: 2
Gosw: 3
Ocena: 4.33
Skadniki:
- 30 główek brukselki
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki masła
- 2 łyżeczki bułki tartej

Opis przygotowania:
Brukselkę oczyścić z wierzchnich liści . Naciąć głąb na krzyż ( szybciej się wtedy gotuje ).Zalać wodą . Wsypać do wody sól i cukier . Gotować 15-20 minut , aż będzie miękka ( zależy jak duże są główki ). Odcedzić . Na patelni zarumienić na maśle bułkę tartą i polać nią brukselkę .
Opis / Uwagi:
Bardzo smaczna jarzynka. Szybko się gotuje .
Region:  Kuchnia polska
Sposb przygotowania:  Gotowane
Przepis zosta dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano ju 10865 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin