Brukselka z wody |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 2 Głosów: 3 Ocena: 4.33 Składniki: - 30 główek brukselki
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki masła
- 2 łyżeczki bułki tartej
|
Opis przygotowania: Brukselkę oczyścić z wierzchnich liści . Naciąć głąb na krzyż ( szybciej się wtedy gotuje ).Zalać wodą . Wsypać do wody sól i cukier . Gotować 15-20 minut , aż będzie miękka ( zależy jak duże są główki ). Odcedzić . Na patelni zarumienić na maśle bułkę tartą i polać nią brukselkę . |
|
Opis / Uwagi: Bardzo smaczna jarzynka. Szybko się gotuje . |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: babciagramolka |
Przepis czytano już 13169 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |