przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Bukiet warzyw

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Głosów: 6
Ocena: 4.00
Składniki:
- mroĹĽonka - bukiet warzyw
- mÄ…ka
- masło
- kostka rosołowa
- przyprawy
- obsmażone kawałki kurczaka
- czosnek

Opis przygotowania:
Kupujesz mroĹĽonkÄ™ - bukiet warzyw.
Gotujesz 6-8 min, odcedzasz.
Potem układasz w żaroodpornym naczyniu.
Robisz sos beszamelowy
(2 łyżki masła, 2 łyżki mąki wody tak aby po zagotowaniu była gęstość śmietany kostka rosołowa, pieprz, sól do smaku - można wkroić koperek)
Warzywa zalewasz sosem a na wierzch sypiesz utarty ser.
Można dodać do warzyw pokrojone w plastry ziemniaki i np. obsmażonego kurczaka - zależy od diety i posiadanych produktów
jak lubicie czosnek to można po upieczeniu w piekarniku polać śmietaną z czosnkiem i jeszcze 4 min potrzymać w piekarniku.
Możesz zamiast ziemniaków wrzucić makaron świderki też jest dobre
Ostrość przyprawienia zależy od upodobań.
Dlatego nie podajÄ™ przypraw ale ich uĹĽyj.
Temp na początek 180 potem podkręć na 220 ( góra dół) a na koniec 250 tylko góra aż się zrumieni ser.
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  glt
Przepis czytano już 9947 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






przykładowe przyprawy
Dodał/a ~ka.rolka dnia 2008-02-28 12:25:12

zupelnie nie znam sie na pieczeniu... jestem poczatkujaca w tej kwestii a ten przepis wydaje sie prosty i smaczny! tylko mimo wszystko prosilabym aby podac jakich przypraw dodac np. zeby bylo lagodne(podpasowac dzieciom) i na ostro (upodobania meza)













strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin