|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Cannelloni po florencku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 5 Ocena: 3.60 Składniki: - 25 dkg cannelloni
- 25 dkg mielonego mięsa z drobiu
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- 50 dkg pomidorów
- 3 łodygi selera naciowego
- 2 szkl. sosu beszamelowego
- 3 łyżki oleju
- szczypta suszonego oregano
- 2 łyżki startego żółtego sera
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Pomidory sparzyć, obrać i pokroić. Seler opłukać, pokroić w paseczki, poddusić razem z pomidorami na połowie rozgrzanego oleju. Doprawić solą i oregano. Na pozostałym oleju podsmażyć mięso z roztartym na miazgę ząbkiem czosnku. Do lekko ostudzonego wbić jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Nadzieniem, za pomocą tutki z papieru, napełniać cannelloni. Na dnie żaroodpornego naczynia rozprowadzić warstwę duszonych warzyw, ułożyć napełnione cannelloni, zalać sosem beszamelowym. Piec 30 min. w rozgrzanym do temp. 200ş C piekarniku. 10 min. przed końcem pieczenia posypać żółtym serem. |
|
Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 12522 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
smakowite!! Dodał/a ~sab dnia 2007-05-21 19:22:38
danie jest pyczne, tylko troszke pracochlonne, ja osobiscie zamiast mielonego miesa uzywam piersi z kurczaka,ktora gotuje a potem mielę i dosaje ziol prowansalskich. wtedy mieso jest mniej tluste.
|
|
|
|