Chińska zupa z uchem bzowym |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 4 szklanki rosołu z kurczaka
- 200 gramów gotowanego mięsa kurczaka
- 100 gramów makaronu
- 1 szklanka porto
- 100 gramów ucha bzowego
- 3 jajka
- pieprz
- sól
- zielona pietruszka
|
Opis przygotowania: Do wrzącego rosołu wrzucić drobno pokrojone grzyby, posolić, dodać porto i pieprz, a po chwili roztrzepane jajka. Do miseczek włożyć ugotowany makaron oraz pokrojone w cienkie paseczki mięso i zatopić przygotowaną zupą. Posypać zieloną pietruszką. |
|
Region: Kuchnia chińska |
|
Przepis czytano już 8300 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |