przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Chrupiące ziemniaki

Poziom: łatwy
Głosów: 7
Ocena: 4.43
Składniki:
8 ziemniaków
łyżka mąki
kminek
kolendra
kurkuma
olej

Opis przygotowania:
Obrane opłukane ziemniaki kroimy na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Osuszone smarujemy z 2 stron olejem, obtaczamy w mące wymieszanej ze szczyptą soli. Posypujemy mielonym kminkiem i mieloną kolendrą i kurkumą. Piec z obu stron aż się zarumienią.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 15036 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






nie smakowało nam
Dodał/a ~głodne dnia 2008-02-02 18:10:01

stukam się w czoło jak mogłam obtaczać ziemniaki w mące z nadzieją, iż faktycznie przekąska będzie smaczna...












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin