| Opis przygotowania: Przygotowanie ciasta biszkoptowego:
 Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Podłużną dużą blachę wyłożyć pergaminem, wylać ciasto, piec 15 minut w temp 190 stopni. Ciepłe ciasto wyłożyć na wilgotną ściereczkę, zwinąć w roladę.
 Masa kremowa:
 śmietanę ubić, połączyć z serkiem, zapachem i żółtkami ubitymi z cukrem. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach ciepłej wody, dodać do masy, wymieszać.
 Ostateczne nadanie kształtu dla ciasta:
 Roladę rozwinąć, posmarować dżemem, zwinąć z powrotem, pokroić w 6 cm kawałki. Na dnie podłużnej formy wyłożonej folią  spożywczą, układamy biszkopty, na nie kawałki rolady,  całość zalewamy masą, wstawiamy na 5 godzin do lodówki.
 Po tym czasie wyjmujemy z formy, dekorujemy owocami (wiśnie z konfitury,  koktajlowe, maliny, itp)
 Oblewamy tężejącą galaretką.
 |