Ciasto jogurtowe |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 3.00 Składniki: Biszkopt:
- 3 jajka
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki mąki tortowej
- szczypta proszku do pieczenia
Masa:
- 1 l naturalnego jogurtu
- 150 g rodzynków
- 3 galaretki o smaku agrestowym
- 4 łyżki cukru
- tłuszcz i bułka tarta do blaszki
|
Opis przygotowania: Biszkopt:
Jajka ubić z cukrem na sztywno. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do jajek i wolno wymieszać. Blaszkę o wymiarach 40x25 cm posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto wlać do formy i piec przez 20 min. w temp. 150°C.
Masa:
2 galaretki rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Gęstniejącą galaretkę wymieszać z pozostałymi składnikami. Masę wylać na biszkopt. Ugotować ostatnią galaretkę w 250 ml wody, pozostawić do stężenia, pokroić w kosteczkę i udekorować ciasto. |
|
|
Przepis czytano już 6563 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |