przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ciasto jogurtowe

Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 3.00
Składniki:
Biszkopt:
- 3 jajka
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki mąki tortowej
- szczypta proszku do pieczenia

Masa:
- 1 l natural­nego jogurtu
- 150 g rodzyn­ków
- 3 galaretki o smaku agrestowym
- 4 łyżki cukru
- tłuszcz i bułka tarta do blaszki

Opis przygotowania:
Biszkopt:
Jajka ubić z cukrem na sztywno. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do jajek i wolno wymieszać. Blaszkę o wymiarach 40x25 cm posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto wlać do formy i piec przez 20 min. w temp. 150°C.
Masa:
2 galaretki rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Gęstniejącą galaretkę wymieszać z pozo­stałymi składnikami. Masę wylać na biszkopt. Ugotować ostatnią galaretkę w 250 ml wody, pozo­stawić do stężenia, pokroić w kosteczkę i udekorować ciasto.
Przepis czytano już 6563 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin