Ciasto stropian |
|
Poziom: średni Czas: 50 min. Porcji: 10 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Ciasto :
480 g mąki
250 g margaryny
5 żółtek
110 g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa :
5 białek
1 puszka brzoskwiń
1 opakowanie budyniu waniliowego
110 g cukru
1 kg jogurtu brzoskwiniowego
200 g wiórków kokosowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
|
Opis przygotowania: 1 . Z podanych składników energicznie zagnieć ciasto . Brzoskwinie wyjąć z syropu , drobno pokroić . Jogurt wlać do miski , wrzucić brzoskwinie , budyń , cukier , wiórki kokosowe i proszek do pieczenia . Wszystko połączyć , na koniec dodać pianę ubitą z białek i całość wymieszać .
2 . Natłuszczoną blachę do pieczenia wylepić połową ciasta . Na spód wyłożyć masę brzoskwiniową . Wierzch posypać kawałkami ciasta , tworząc kruszonkę .
3 . Blachę wstawić do piekarnika i piec przez 1 godzinę w temperaturze 160 stopni C . |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: natalina4 |
Przepis czytano już 7577 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |