| Ciasto tureckie | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 8Ocena: 4.75
- 15 dag margaryny
 - 15 dag cukru
 - 15 dag mąki pszennej
 - 4 całe jaja
 - 2 łyżki kakao
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 
 Składniki na krem:
 - 1 szklanka kwaśnego mleka
 - 1 szklanka cukru
 - 1 margaryna
 - 1 cukier waniliowy
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Ciasto:
 Margarynę z cukrem utrzeć do białości. Potem wbijać co 5 min 1 jajko i dosypywać po łyżce mąki. Na koniec dodać proszek do pieczenia i kakao.
 Piec w temp 180stC ok 45min.
 
 Krem:
 Margarynę i cukier utrzeć, kolejno dodawać po łyżce kwaśnego mleka (należy uważać aby się nie ścięło!).
 
 Krem wyłożyć na zimne upieczone ciasto. Polać polewą.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  anka1988 | 
	| Przepis czytano już 6400 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |